24 september 2010

White Sands




Närapå 450 kvadratkilometer kritvit sand, klarblå himmel och strålande sol som just stigit upp mötte oss i White Sands, New Mexico. Nästan som snö och barnen hade med sig tefat för att åka kana ner längs dynerna. Tillsamans med Nancys släktingar åkte vi hit för att titta på "los baloones", den årliga uppstigningen av varmluftsballonger, och leka i sanden.

Gabriel i en riktig stor sandlåda
 Tefatsåk i sanden, inte riktigt som snö

 Vi åt medhavd frukost i form av "Burritos", en rullad vetetortilla med fyllning och drack svagt men ack så sött kaffe medan vi beskådade uppstigande och sjunkande varmluftsballonger. Ibland var dessa nästan lite för närgångna men det fanns gott om funktionärer i uniform som dirigerade det hela. När solen började bränna och temperaturen krypa upp mot trettiograder då klockan närmade sig elva på förmiddagen åkte vi tillbaka till Las Cruces.

Los baloones
Ballong fylls med varmluft före start


White Sands är också känt för sin "missile range" där den allerstädes närvarande (även här) amerikanska armen testskjuter missiler. Inte långt härifrån utfördes de första atombombstesterna och White Sands har också varit krigsskådeplats i Transformersfilmen, fick jag veta.

White Sands gör skäl för namnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar